Pörssiyhtiö Ahlstrom-Munksjössä on menossa mittava transformaatio, jonka myötä yritys on toteuttanut merkittäviä yritysostoja ja investoinut runsaasti orgaaniseen kasvuun eri puolilla maailmaa. Kestävän kehityksen mukaisista kuitupohjaisista ratkaisuista tunnettu yritys toimii kasvavilla markkinoilla ja vahvistaa asemaansa valituissa erikoispaperisegmenteissä.

Yritysjärjestelyjen rahoituksessa puhutaan usein siltaratkaisuista ja samoja tarpeita esiintyy myös resurssien osalta yrityksen muuttuessa ja kasvaessa. Ahlstrom-Munksjön transformaatio käynnistyi uuden toimitusjohtajan myötä organisaatiouudistuksella, jonka jälkeen yritys täydensi organisaatiotaan Attention Communicationin tarjoamalla väliaikaisella viestinnän vetäjällä.

Ahlstrom-Munksjön transformaatio sisälsi vuonna 2018 useita merkittäviä hankkeita, joihin kaikkiin liittyi viestinnällisiä ulottuvuuksia. Yhtiö teki merkittävän yritysoston Yhdysvalloissa ja kasvatti kokoaan lähes 1900 henkilöllä sekä toisen yritysoston Brasiliassa. Kasvuun liittyen yhtiö toteutti merkintäetuoikeusannin, jota edelsi ylimääräinen yhtiökokous.

Raamit selville ja sukellus arkeen

Interim-viestintäjohtajuus on toimeksianto, jonka aluksi on hyvä määrittää tekemisen raamit. Joskus on kyse osaamisharppauksesta, toisinaan kuormitustilanteen lisäresursseista tai odotettavissa olevia poikkeuksellisia urakoita sisältävän arjen pyörittämisestä. Siksi interim-jakso kannattaa käynnistää tilanneanalyysillä. Sen perusteella on helpompi varmistaa toimeksiannon raamit, puolin ja toisin.

Lisätietoa:
AttChange -palvelu: Helena Aatinen

Ota yhteyttä ja kysy lisää!