Skip to main content

Kasvuyrityksen mahdollisuuksia uskottavasti avaava sijoittajatarina vahvistaa yrityksen arvoa. Exit-tilanteessa yrityksen kykyä luoda arvoa katsotaan toisaalta nykyhetkestä taaksepäin ja toisaalta eteenpäin tulevaisuuteen.  On osattava viestiä kiinnostavasti toteutuneista onnistumisista ja realistisesti tulevaisuuden näkymistä. Siksi yrityksen sijoittajaviestintä kannattaa nostaa exit-tasolle jo pari vuotta ennen tavoiteltua omistusjärjestelyä.

Yrityksen markkina-arvo nousee lähes 30 prosenttia, kun liiketoiminnan tavoitteet ja strategia on viestitty hyvin. Tästä syystä yrityksen kannattaa laittaa sijoittajaviestintänsä kuntoon hyvissä ajoissa ennen omistuksen muutoksia. Kun liiketoiminnan tärkeät onnistumiset on viestitty oikein, ne muodostavat vakuuttavan kuvan yrityksen arvonluontikyvystä.

Hyvällä viestinnällä on selvä yhteys myös yrityksen taloudelliseen menestykseen. Yhteyden on osoittanut muun muassa Yhdysvalloissa tehty tutkimus jonka mukaan hyvä viestintä korreloi voimakkaasti yrityksen sijoitetun pääoman tuoton kanssa.

Tulos on toki odotettu. On maalaisjärkeen käypää, että selkeät viestit sekä yrityksen sisälle että ulos tukevat liiketoimintaa. Asiakkaat ostavat, kun he ymmärtävät tarjottavien tuotteiden vahvuudet. Samoin henkilöstö työskentelee yrityksen menestyksen eteen, kun on hyvin perillä yhteisistä prioriteeteista. Tulevat osaajat ovat kiinnostuneita yrityksestä työpaikkana, kun yritys viestii tekemisestään innostavasti, pystyy näyttämään luotettavan onnistumishistorian sekä kertoo loogisesti, realistisesti ja rohkeasti tulevaisuuden mahdollisuuksistaan.

Exit-kunto vaatii treenaamista

Moni yritys käynnistää sijoittajaviestinnän kunnonkohentamisen vasta, kun päätös exitistä on jo tehty. Eli liian myöhään. Systemaattinen sijoittajaviestintä vaatii yritykseltä valmentautumista eikä track-recordiakaan luoda hetkessä.

Exit-kuntoon tähtäävä yritys tarvitsee treenitukea. Yrityksen tilanteeseen sopivalla sijoittajaviestinnän kuntokuurilla kunto nousee sekä yrityksen arvo ja osaaminen pääsevät esiin.

Lähdetäänkö yhdessä kuntopolulle? Ota yhteyttä, suunnitellaan tarpeisiinne sopiva ohjelma.

Tutustu kasvuyrityksen palveluihimme
Tutustu sijoittajaviestinnän palveluihimme

Tilaa uutiskirjeemme!